MORETTI FORNI - TÖRTÉNETE

A Moretti története 1946-ban kezdődött. Ekkor építette első elektromos kemencéjét Placido Moretti, a vállalat alapítója, pesaro-i otthona garázsában. Nem sokkal később jött létre a történelmi cég a "Brevetti Moretti".
Húsz évvel később, 1965-ben, Placido fia, Marco és a sógora új céget alapított Marotta-ban melyet sokkal inkább a versenyszellem vezérelt. A "Moretti Forni snc" megtette az első lépést.
Néhány évvel később a Moretti már jól ismert, tiszteletben álló név volt az európai piacon, hiszen ők voltak az első, elektromos pizzasütőket kínáló cég.
Időközben a cég elindított egy másodvonalat is, mely kerámia kemence gyártással foglalkozott. A következő években Moretti a professzionális pizza sütők és kemencék vezető gyártójává vált, köszönhetően az elemes sütők terén elért innovációjának.
A 90-es évek elején a Moretti Forni korlátolt felelősségű társasággá alakult, és a család harmadik generációja vette át az üzletet. Ezzel egy időben nemcsak egy újfajta gyártói filozófia kezdett kibontakozni, de fontos kereskedelmi társaságok is alakultak, a szektor legjobb nagykereskedőinek bevonásával.
A 90-es évek közepén a vállalat harmadik részlegét is megnyitotta, ahol üveg-olvasztásos kemencéket kezdtek gyártani.
2000 óta megszültetett a Grain márkanév, és a Moretti integrált megoldásokat kínál a professzionális catering területén; szolgáltatásait kiterjesztve nemcsak termékeit, de a sütőihez kompatibilis felszereléseket is kínál.
2005 óta a vállalat új főhadiszállásra költözött, mely 10.000 m2-es területével sokkal inkább alkalmazkodik a vállalat céljaihoz.
Ma már több, mint 60 év múltán, a Moretti Forni-t még mindig Placido örökösei vezetik, az alapító emlékét pedig a vállalat bejáratánál kiállított, 1946-ban készült legelső kemence jelzi.
Étel részleg
Sütési szenvedélyünk története 1946-tól mostanáig.
Kerámia és üveg részleg
A kiégetés és magas hőmérséklet technológia használatának evolúciója.
italianitalianespanolfrancaiserussian
tedescorumenoturcogreco 
Céginfo    ©2009 - Moretti Forni S.P.A - P.iva: 01298900414